Over Studio Publique

Ons verhaal

Studio Publique is gespecialiseerd in creatieve communicatie en vernieuwende                                                           concepten met als doel positieve verandering. Wij dragen full-service en duurzaam bij aan trajecten waar communicatie of verandering nodig is. Wij helpen je out-of-the-box en in mogelijkheden denken. Mogelijkheden die bijdragen aan het versterken van jouw organisatiemissie. Studio Publique heeft een hart voor 'res publica'; algemeen belang, wij stellen de mens centraal,  waarbij zowel persoonlijke als publieke waarden en (zelf)ontwikkeling het onmiskenbare startpunt zijn. Wij werken met liefde voor zowel publieke als commerciële organisaties waar innovatie en/of een maatschappelijke doelstelling aan ten grondslag ligt. Creativiteit en verbinden staan bij ons hoog in het vaandel. Wij werken daarom met een flexibel team van uiteenlopende zelfstandige creatieve ondernemers en bedrijven die wij matchen aan opdrachten en projecten die naadloos bij jou en bij hen passen. Waar mogelijk lokaal. Daarbij gaan wij voor de beste prijs/kwaliteitverhouding, maar ook de relatie en bieden wij altijd meerdere keuze-opties aan.
Van idee en strategie tot aan implementatie, wij ontzorgen tijdens het volledige proces. 

Onze doelgroep

Onze doelgroep is tweeledig. Enerzijds, uiteraard onze hooggewaardeerde klanten en organisaties die op zoek zijn naar creatieve communicatiemiddelen en/of begeleiding tijdens verandertrajecten.
Anderzijds onze opdrachtnemers: ons veelzijdige creatieve netwerk dat de mooiste communicatieproducten en diensten ontwikkelt en communicatief aan de slag gaat met verandermanagement. 

Onze labels

Studio Publique: creatieve communicatie & concepten inclusief productie

Boutique Publique: concept store & creatieve cadeaus, veelal lokaal, creatief, duurzaam en op maat

Château Publique: creatief huismerk i.s.m. met lokale makers

Onze missie

Creating Your World Together - Maak Jouw Wereld Mee

Er zijn best al wat pay-offs, taglines, of simpeler gezegd, slogans de revue gepasseerd binnen ons bedrijf. 
We begonnen met 'creating your world together'. Samen bouwen aan 'jouw' wereld. Dat geldt voor de wereld van jouw onderneming, maar ook de wereld van ons creatieve netwerk die we met leuke en interessante  opdrachten verrijken. In het Nederlands vertaald heeft deze pay-off een mooie dubbele betekenis:
maak jouw wereld mee! 


Connecting Creativity - Let's Create & Connect
Toen kregen we een leuke suggestie van een klant: 'connecting creativity'. Wij verbinden creativiteit op optimale wijze om samen vooruit te komen en 'jouw' wereld aan de hand van creatieve communicatie op positieve manier te veranderen. Om het nog net even wat actiever te maken, hebben we er voor onze Boutique inmiddels 'Let's create & connect' van gemaakt. Daarbij is het onze missie om zowel creatieve als lokale ondernemers meer zichtbaarheid en podium te bieden. Een springplank om vooruit te gaan. 


Altijd in ontwikkeling

Onze missie is heel eenvoudig: wij bouwen mee aan jouw (maatschappelijke) doelstelling die jouw wereld als onderneming, of als creatief, verrijkt. Dat doen we autonoom, elk vanuit onze eigen kracht en expertise van waaruit we samen versterken. En het allermooiste: wij gaan verandering niet uit de weg maar omarmen deze. Vandaar dat onze bedrijfsmissie altijd in ontwikkeling zal zijn, net als ons bedrijf trouwens ; )

What's in the name?

Het is je vast al opgevallen dat je Publique met IQ schrijft. En dat heeft alles te maken met onze maatschappelijke (neven)doelstelling. Ook wij staan voor inclusie en iedereen telt mee bij ons. Wij werken met vele soorten bedrijven en ondernemers aan diverse uitdagingen. Ook met organisaties waarin mensen werken met een afstand tot de arbeidsmarkt, zoals Sherpa. Maar wij hebben als bedrijf ook een zeer warm hart voor mensen aan de andere kant van het spectrum, waarbij tevens afstand is tot 'het gemiddelde' maar waar soms wat minder de nadruk op wordt gelegd. In dat kader willen wij benadrukken dat wij ook graag neurodivergente en (hoog)begaafde mensen in ons team hebben. Wij zien hun talent om tot nieuwe, verrassende oplossingen te komen en weten als geen ander dat zij juist in deze tijd met razendsnelle ontwikkelingen het verschil kunnen maken. Wij helpen ze dan ook graag in alle openheid floreren in de ontwikkeling van hun potentieel. Bij ons mag iedereen volledig zichzelf zijn en verder groeien in wie ze zijn - of wie jij bent.

Als wij daarin kunnen ondersteunen, doen wij dat met liefde. 

Onze waarden

Simpel doch recht voor z'n raap.

Open communicatie; er is niets belangrijkers voor nodig om verder te komen.

Wel altijd vanuit respect naar elkaar. 
Iedereen mag zich thuis voelen. Dat geldt voor zowel de klant als de opdrachtnemer binnen ons bedrijf. Dat kan alleen als men open, eerlijk, respectvol en rechtvaardig met elkaar omgaat. Als er veiligheid is. Verder zijn autonomie en authenticiteit goud waard en zeer belangrijke assets binnen ons team. Tegelijkertijd hechten wij veel waarde aan het samen bouwen aan een product of dienst - waarbij autonomie vanuit samenspel verder ontwikkelt. Wij zullen middels cursussen en netwerkdagen verder inzetten op persoonlijke ontwikkeling en zowel persoonlijk als creatief leiderschap met verbinding als toverwoord.

4 pijlers waarop wij varen

Wat ons in de kern drijft was al erg lang duidelijk: creëren en verbinden (create & connect).

Om tot creatie te komen, is ontdekkingskracht nodig. Verkenning. Onderzoek. Wat is de katalysator? Essentieel voor innovatief ondernemerschap. Dit schalen wij onder de pijler explore. Ons doel om verbindingen tot stand te brengen is groei. Zoals gezegd vanuit authenticiteit en autonomie. Maar ook samen in verbinding. Elkaar versterken, vandaar de term empowerment
Ons team

Studio Publique is opgericht door Marcia van Oers.

Zij heeft een zeer veelzijdige achtergrond als bestuurskundige (MSc Management van de Publieke Sector; Strategie, Advisering en Verandermanagement, Universiteit Leiden, Campus Den Haag).


Na haar eerdere studie International Media & Entertainment Management - Breda University  belandde zij in rollen als communicatie-en beleidsadviseur, projectmanager, producer, (hoofd)redacteur, copywriter en fotograaf. Ze startte in de media (reclame, TV, tijdschriften bij o.a. Endemol, Sanoma Uitgevers, Tribal DDB), maar kwam al snel in de veiligheidssector van het publieke domein terecht waar ze ervaring op deed in diverse communicatie-, redactie- en beleidsrollen bij o.a. het OM, het Ministerie van Justitie & Veiligheid, de Landelijke Politie en Korps Douane Sint Maarten.


Daarnaast zet ze in op alle vormen van (zelf)ontwikkeling en is ze een 'life long learner' met elk jaar nieuwe studies en cursussen die haar leven verrijken. Zo kwam ze terecht bij o.a.  de Rietveld Academie, FotoAcademie, Schrijversvakschool, Scenariovakschool, New York Film Academy, Holos Academie, etc. Dankzij de ervaringen die zij opdeed in diverse omgevingen waar verscheidene leiderschaps- en communicatiestijlen werden gehanteerd, weet ze zowel aan de klant- als bureauzijde al snel wat er in de kern moet gebeuren om tot een sterk resultaat te komen dat leidt tot de gewenste verandering. 


Ons team is volledig flexibel en bestaat voor het grootste deel uit zelfstandige ondernemers.
Wij stellen ze graag persoonlijk aan je voor op mooie opdrachten!